måndag 14 januari 2013

Framgång

Något att längta efter:
Det här att vara färdig (och nöjd) med något. Att arbeta hårt och målmedvetet, klaga en del under processen, slita sitt hår en smula, belöna sig med lite trevligheter efter uppnått delmål. Att vakna på natten och tänka att "nu jävlar".

Till exempel en uppsats, en tenta, en mastodontredovisning. Hårt arbete som känns i huvudet och som leder framåt. Först något svårt man inte kan, sen en hel del jobb och tillsist något man behärskar. En muntlig tenta som är så svår och läskig att man mår illa innan. Något som känns nästan, nästan omöjligt, men skulle kunna gå. Och till slut den där känslan av att ha uppnått något. Att få alla rätt. Att skriva något så bra att inte bara man själv häpnar, utan också alla andra. Att kunna känna sig färdig och klar och ta sig an nästa utmaning.

Inte som nu, dessa hundratolv trådar, detta jahavilämnardetgåvidarenu tanästapapperochskrivnågot nejdetdärvarintebra tanästapapperochskrivnågot ojdethärblevintesomjagtrodde slängalltvibörjarpånästa ringerdutillmigimorgon varärdetdärmålet jagglömdedetmeddeandramålen

Ungefär som att läsa 500 sidor utan mellanslag känns det. Något att längta efter är det hanterbara. Men icke. Det är så här det är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar